Scheepskoor "Bij Nacht & Ontij"
viert dit jaar zijn 25 jarig jubileum !

In oktober 1994 vond in Assen de oprichting plaats van het scheeps-  en shantykoor Bij Nacht & Ontij (BN&O).
Dat heuglijke feit gaan we dit jaar groots vieren met een jubieumconcert op zaterdag 12 oktober in de theaterzaal van het podium Zuidhaege in Assen.
Tijdens dat concert, aangevuld met gastmuziekanten, laat het scheepskoor uitgebreid zien en horen waartoe het muziekaal, anno 2019, in staat is. Het wordt een waar feestconcert met de nodige verrassingen.
Aan het programma wordt op dit moment hard gewerkt door de mannen van de Jubileumcomm.

Houdt u deze website goed in de gaten want in de komende tijd zal op deze site steeds meer bekend worden gemaakt over dit jubileumevenement!

Dit jubileumconcert
wordt mede mogelijk
gemaakt door het


Meer foto's van ons koor

Wilt u meer foto's van ons koor en van o.a. onze optredens zien?
Klik dan op onderstaande knop.


Nieuwe leden

Houdt u van ge- zelligheid, van een scheepse sfeer en kunt u een beetje toon houden? Dan bent u van harte welkom om eens kennis te maken met ons enthousiaste scheepskoor.
We repeteren twee-
wekelijks in de ont- spanningszaal van de "Vierackers" in Assen.
U kunt contact op- nemen met Bert Broekman.

Bert Broekman
Tel. 0592-350602
E-mail:
l.broekman@ziggo.nl
Volg ons op Twitter


Bericht van ShantyNederland

Het bestuur van ShantyNederland is erg blij met de erkenning dat sinds 11 juli 2018 "SHANTIES ZINGEN" op de Immaterieel Cultureel Erfgoedlijst is bijgeschreven. Dat betekend voor de aangesloten koren en festivals dat we dus niet meer bezig zijn met het zingen van "oubollige" zeemansliedjes, maar met het vertolken van Maritiem Cultureel Erfgoed. Shanties zingen is een traditie die zijn oorsprong heeft in de oude zeilvaart en wordt door de haast 400 aangesloten koren bij ShantyNederland breed gedragen. Shanties zingen is een levend erfgoed dat door de jaren heen met zijn tijd is meegegaan. Het werken aan meerstemmigheid, close-harmony zingen, het arrangeren en het bespelen van diverse instrumenten draagt bij aan het actueel houden en toekomst geven van/aan deze traditie.Double click to edit
     Het Scheepskoor Bij Nacht & Ontij anno nu