Succesvol
Afgelopen jaren was ons koor o.a. succesvol bij de havendagen in Assen, op het shantyfestival van Dronten en van 2012 t/m 2015 op het eiland Vlieland waar we de horeca Amuse-tour hebben opgevrolijkt.
Onlangs hebben we in het Twentse De Lutte voor een uitverkochte zaal, samen met het plaatselijk dameskoor, een prachtig concert gegeven.
U kunt ons het komende jaar weer op verschillende plaatsen in het land aantreffen. Zie onze agenda.
Repertoire
Het koor telt anno nu 27 enthousiaste zangers. Geïnspireerd door het zilte nat zingt het koor een breed repertoire aan shanty's, scheeps- en havenliedjes, ballades en maritieme smartlappen en dat alles gelardeerd met acts. Dat repertoire is zeer divers, meertalig en telt ca. 60 liedjes. De muzikale leiding is in handen van accordeonist Geert Warta.
Wie zijn wij

Het ontstaan van het koor was een min of meer toevallige loop van omstandigheden. In oktober 1994, tijdens een personeels-jubileum bij een groot landelijk adviesbureau, viel het optreden van een gelegenheidskoor bijzonder in de smaak.
Spontaan besloten de zangers om er mee door te gaan. De officiele geboorte van het Asser Scheepskoor "Bij Nacht & Ontij" was een feit.

Gezelligheidsclub
Het Asser scheepskoor "Bij Nacht & Ontij" is een echte gezelligheidsclub. De losse en ontspannen stijl van zingen en optreden is daar een zichtbaar resultaat van. BN&O treedt zo'n 25 keer per jaar op bij zeer uiteenlopende gelegenheden en op diverse locaties in het land. Zo zong het koor bij maritieme- en shantyfestivals, was te gast bij o.m. radioprogramma's, bij bedrijven, instellingen, musea en scholen.
Het koor staat garant voor een vrolijke scheepse sfeer en het enthousiasme van de mannen werkt zeer aanstekelijk naar het publiek.